7.7.12

Το συναυλιακό φαινόμενο "Record-mania"

Τα τελευταία 7 χρόνια, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και τα κινητά τηλέφωνα με κάμερα φέραν στις συναυλίες ένα νέο φαινόμενο που μπορούμε να ονομάσουμε ως "record-mania".

Πολλοί άνθρωποι, ανάμεσα τους και εγώ στις αρχές, πηγαίναν στις συναυλίες και στο αγαπημένο τους τραγούδι αντί να ανάβαν τον αναπτήρα τραγουδώντας το  , σηκώναν το κινητό τους ψηλά και έγγραφαν βίντεο για να εγκλωβίσουν την στιγμή με την VGA (HD τώρα..) κάμερα τους...

Το φαινόμενο "record-mania" το έβλεπα να εξελίσσεται συνεχώς. Μια επίπτωση αυτού του φαινομένου ήταν και τα χιλιάααααδες βίντεο από συναυλίες που υπάρχουν στο youtube την περίοδο 2006+ από κινητά τα οποία κατά 9/10 δεν βλέπονται και δεν ακούγονται ενώ πιθανώς να ευθύνονται για οικολογική καταστροφή με τόσα άχρηστα GBs που καταλαμβάνουν...

Το φαινόμενο όμως αξίζει περισσότερο να το δούμε από μια πιο φυσική πλευρά, καθώς αν μη τι άλλο το χειρότερο πράγμα όταν πας σε μια συναυλία είναι αντί να την απολαμβάνεις από το μέγιστο οπτικό πεδίου του οφθαλμού σου, να το απολαμβάνεις από μια οθόνη 3''.

Η στιγμή μπορεί να είναι μαγική για να την μοιράσεις και να την κρατήσεις για πάντα, αλλά αξίζει περισσότερο να να την κρατήσεις στο μυαλό σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Και ας βγήκαν και κάμερες HD, και 3D. Τι να τις κάνεις; Αν ήθελες να δεις τους Red Hot Chilli Pepers σε video θα έμπαινες στο Youtube....!

Εγώ πλέον ΠΟΤΕ δεν φωτογραφίζω/βιντεοσκοπώ από το κινητό μου, ενώ όταν το κάνω από την κάμερα, φωτογραφική το κάνω μόνο όταν υπάρχει κάποιος καλλιτεχνικός/επαγγελματικός λόγος. Για παράδειγμα όταν είχαν έρθει τα Μωρά στη Φωτιά, ήταν η πρώτη φορά που πήγα χωρίς φωτογραφική/κάμερα. Σίγουρα θα μπορούσα να βγάλω πολλά πράγματα, αλλά είχα την ελευθερία να περάσω γαμάτα στη συναυλία, να χοροπηδήσω, να χτυπηθώ να τραγουδήσω.. Κερδίζεις με πολλούς τρόπους.

Το είχε ζητήσει και ο Roger Waters κάποτε να μη γράφουν με τα κινητά για να το απολαύσουν και μετά θα έβαζε την συναυλία αυτός σε HD να την δούνε στο internet !.. Κάτι ήξερε ο Roger..

No comments:

Post a Comment