16.8.13

Ποιος θυμάται τα pathfinder clubs;

Τα pathfinder clubs έκαναν την εμφανισή τους την περίοδο 2000-2001. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ακόμα για την χρονική περίοδο. Πρόκειται φυσικά για μια υπηρεσία που παρέχοταν στα μέλη του Pathfinder, του ελληνικού portal που έκανε την εμφάνιση του το 1997. Την περίοδο εκείνη μόνο αυτό και το In.gr θυμάμαι. Φυσικά το pathfinder.gr δίνει (και έδινε) την δυνατότητα δωρεάν email διεύθυνσης.

Το pathfinder clubs αποτελεί τον πρόγονο των σημερινών facebook groups. Με ένα social στοιχείο αντάξιο της εποχής, το οποίο επειδή δεν προχώρησε, από το 2008 που έκανε το facebook αισθητή την παρουσία του στην ελληνική διαδικτυακή κοινότητα τα pathfinder clubs άρχισαν να πέφτουν σε επισκεψιμότητα.

Μπορείς να πεις πως τα clubs ήταν μια καινοτόμα ιδέα που δυστυχώς στο pathfinder δεν την εκμεταλεύτηκαν αρκετά. Λόγω του ότι η υπηρεσία άλλαξε ελάχιστα όλα αυτά τα χρόνια. Και παρότι το pathfinder έφτιαξε μια social πλατφόρμα, το πράγμα έμεινε στάσιμο.

Στα clubs θα βρεις κυρίως fun club καλλιτεχνών,συγκροτημάτων αλλά όχι μόνο. Θα έλεγα πάντως πως δεν πρέπει να σβηστούν από την pathfinder γιατί αποτελούν κάτι σαν μουσείο του ελληνικού διαδικτύου, και αρκετά retro φάση. :p


Υ.Γ. Αν το pathfinder.gr δεν ήταν η μόνη υπηρεσία που πρόσφερε τα clubs θα ήθελα πολύ να το μάθω, μην αδικώ κάποιο site/portal και δεν το ξέρω!

No comments:

Post a Comment