13.10.14

Φάκελος Mp3 Players


Όλα ξεκίνησαν το 2003 (κάπου εκεί)



Κάπου εκεί αγορασα το πρώτο μου mp3 player, ήταν ένα Aiptek (τα πούλαγε κυρίως η Radioshack τότε-ποιος θυμάται την Radioshack;) με την συγκλονιστική χωρητικότητα των 128mb. Αυτό στην πράξη σημαίνει 30 τραγούδια.(άλλες εποχές). Αν κάτι δεν θα ξεχάσω εύκολα είναι και το πρώτο mp3 που έβαλα, ήταν το fake των Raining Pleasure. (για να δείξω πόσο καλό παιδί ήμουνα θα σας πω μάλιστα ότι είχα αγοράσει αυθεντικό το CD)

Το Aiptek ήταν μια συγκλονιστική συσκευή, όχι πλάκα κάνω, ήταν μια πλαστικούρα που κόστισε νομίζω 90€. Για την πρώιμη εποχή των mp3 player ήταν φθηνό. Θυμάμαι είχε Equalizer, νομίζω είχε και μικρόφωνο...Για ραδιόφωνο δεν θυμάμαι πραγματικά...

Νομίζω αυτό ήταν, το Aiptek MP3-310 MP3-Player
Το Aiptek το κράτησα για 2 χρόνια περίπου, κάπου στην τρίτη γυμνασίου το χάρισα σε μια φίλη (πρέπει να την ρωτήσω αν το έχει κάπου χωμένο ακόμα) και κάπου το 2005 έκανα την δεύτερη αγορά mp3 player που προσωπικά την θεωρώ χειρότερη του Aiptek.

Το Ipod Shuffle (1st gen)

Λοιπόν το iPod Shuffle ήταν "φθηνή" λύση mp3 που με την υπογραφή της Apple. Το εν λόγο μαραφέτι είχε μνήμη 1gb, αλλά είχε την ιδιοτροπία να δουλεύει χωρίς οθόνη και την επιλογή να παίζει (αν θες) τα τραγούδια σε shuffle-τυχαία αναπαραγωγή. ΟΚ, η οθόνη δεν με πείραξε και τόσο. Ούτε και η υποχρεωτική χρήση του iTunes, ο ήχος και η ποιότητα κατασκευής του ήταν εξάλλου αρκετά καλά για να το κρίνεις από αυτά και μόνο. Αν θυμάμαι καλά κόστισε 100€...

πραγματική φωτογραφία του ipod shuffle ένα καλοκαίρι του 2006

Γιατί μου την έσπασε όμως το iPod; Γιατί μετά από 1,5 χρόνο η (επαφορτιζόμενη) μπαταρία του έπαθε μια βλάβη με αποτέλεσμα η συσκευή να μην ανοίγει ντιπ, πηγαίνω και γω στην αντιπροσωπία της Apple που τότε ήταν η Rainbow (επίσημος εισαγωγέας νομίζω είναι η σωστότερη λέξη). Και λοιπόν εκεί με πληροφορούνε ότι η βλάβη θέλει αντικατάσταση μπαταρίας, ωραία λέω εγώ, και  μου λέει όμως  "η μπαταρία  μαζί με το σέρβις θα κοστίσει 60-70€ και συμφέρει περισσότερο να αγοράσετε καινούργια ipod". Και φυσικά και δεν είχα καμία όρεξη να ξαναγοράσω καινούργια ΙΔΙΑ συσκευή αλλά και ούτε να δώσω τα 2/3 της τιμής του για επισκευή, έτσι το iPod μας άφησε χρόνους. Για την ακρίβεια το έχω ακόμα σε ένα συρτάρι.

Η επανάσταση για μένα ήρθε το 2008 με την αγορά του Samsung K3 στην ξεφτυλιστική τιμή των 60€. Το Κ3 λοιπόν μια ωραία λεπτή συσκευούλα με 4gb, μπορεί να μην είχε έγχρωμη οθόνη ούτε βίντεο (σε μια εποχή που άνθιζε το άχρηστο φαινόμενο του video player σε οθόνες 2''...) είχε όμως πλήκτρα αφής, επαναφορτιζόμενη μπαταρία και ραδιόφωνο. Ε λοιπόν τώρα που σας γράφω το Samsung K3 λειτουργεί ακόμα, έχοντας περάσει μαζί του 6 χρόνια μπορώ να πω ότι ήτανε και είναι η καλύτερη αγορά που έκανα ποτέ. Η μπαταρία του φορτισμένη κρατά ακόμα και 4 ώρες ενώ το γεγονός ότι τα πλήκτρα ήταν αφής, δεν τους επέτρεψε να χαλάσουν ποτέ.




To ηρωικό Samsung K3


Μερικές φορές μπορεί να κολλήσει κάποιο πλήκτρο, γεγονός που επιδιορθώνετε άμεσα με ένα restart της συσκευής. Ο ήχος του είναι ίδιος με τότε, καλά εμφανισιακά είναι λίγο ταλαιπωρημένο, σαν τα παλιά αυτοκίνητα, αλλά κρατεί καλά.

Τιμής ένεκεν λοιπόν το άρθρο στο ηρωικό K3 που αντέχει να παίζει ακόμα Killers

No comments:

Post a Comment