17.3.11

"Νεκροταφείο αυτοκινήτων"Την Κυριακή 13/3 επισκέφθηκα μαζί με 2 συμφοιτητές απτη σχολή (ο ένας εκ των οποίων μάχιμος ερασιτέχνης φωτογράφος :p ) ένα, βασικά δύο "νεκροταφεία αυτοκινήτων". Ο όρος νεκροταφεία φυσικά είναι υπερβολικός από μέρους μου, είναι απλά χώροι που μαζεύουν κάθε λογής σαράβαλο τρακαρισμένο,σκουριασμένο, ΙΧ, φορτηγό, λεωφορείο...  ακόμα και αεροπλάνο (#truestory) με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για ανταλλακτικά.

Τα δύο "νεκροταφεία" βρίσκονται λίγο έξω από τη Λάρισα. Και έχουν μια κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Το μικρότερο είναι σχετικά κλειστό, μια αλυσίδα βασικά, που την σηκώνεις λίγο και περνάς. Το πιο μεγάλο, είναι πιο οργανωμένο... Είναι το μισό κλειστό με περίφραξη ψηλή, και το άλλο μισό ανοιχτό. Να σας πως λιγάκι για τα παράδοξα που υπάρχουν εκεί, καταρχήν το αεροπλάνο... Το αεροπλάνο είναι ουσιαστικά μπροστά-μπροστά (φαίνεται απτον δρόμο) σε ψηλό σημείο, είναι μαχητικό, χωρις φτερά όμως. Είναι πραγματικά ΠΕΡΙΕΡΓΟ το ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ βρέθηκε εκεί....Καταρχήν δεν καταλαβαίνω πως ένα πρώην πολεμικό αεροσκάφος μπορεί να το πάρει ο καθένας και να το έχει... Να πάρω και εγώ ένα χαλασμένο Leopard για τον κήπο;


Επίσης εκτός από τον αεροπλάνο υπήρχαν πολλά στρατιωτικά τζιπάκια (όχι hummer), μάλιστα με την ταμπέλα τους! Έπειτα βρήκαμε: ασθενοφόρο, λεωφορεία, τεθωρακισμένο όχημα και φορτηγάκι του ΟΤΕ!

Το μέρος προσφέρεται για πολλά θέματα φωτογράφισης. Εμείς ψάχναμε γενικότερα σκουριά, φθορές κ.ο.κ. Είναι λόγω του θέματος που επιλέξαμε για την έκθεση που θα γίνει στο ΤΕΙ την επόμενη βδομάδα...


Ααα! Επιπλέον, το Σάββατο ανακαλύψαμε μια παλιά αποθήκη (τεράστιας έκτασης) που βρίσκεται δίπλα στα jumbo. Περιμέναμε πως θα βρούμε κανά μηχάνημα αλλά.... τζίφος. Μας πρόλαβαν άλλοι.No comments:

Post a Comment