6.3.11

Ο δρόμος προς έναν καλύτερο Πληροφορικάριο....

Το πρόγραμμα σπουδών του ΤΕΙ μας αλλάζει, αυτό συνεπάγεται ότι μόλις τελειώσει κάποιος:
Ξέρει προγραμματισμό σε επίπεδο C# και Java και Δίκτυα/Τηλεπικοινωνίες σε επίπεδο... άστα να πάνε!

Ειδικά στο θέμα του προγραμματισμού αν και δύσκολο, το πρόγραμμα σπουδών "χτίζει" κάτι πολύ δυνατό. Ξεκινάς με C, Συνεχίζεις με εισαγωγή στη C#, μετά προχωρημένη C#, και καταλήγεις στη Java!

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, μέσα στη κρίση να αυξάνουμε τους προγραμματιστές στη χώρα, και μάλιστα καλούς προγραμματιστές, με C# και Java σήμερα είσαι τζι-τζι. Ο προγραμματισμός είναι η μόνη δουλειά που μπορείς να κάνεις δίχως πόρους, δεν απαιτεί ιδαίτερο εξοπλισμό παρά ένα απλό PC. (οκ ίσως τα παίξεις λίγο με τα Visual Studio κτλ...)

Τα δίκτυα απτην άλλη είναι αποτελούν φυσικά ένα μεγάλο και κερδοφόρο κλάδο παγκοσμίως, αλλά τα πράγματα στην εξεταστέα ύλη είναι μπερδεμένα! Δεν υπάρχει κάτι συνεχιζόμενο, π.χ. να ξεκινάς να μαθαίνεις την ανάπτυξη των Δικτύων και να προχωράς γρήγορα στις νεότερες τεχνολογίες. Δυστυχώς τα περισσότερα που μαθαίνουμε, είναι ξεπερασμένα, θα πει κάποιος καθηγητής: "Μα αυτά είναι οι βάσεις για να μάθεις !! "

Κάτσε ρε δάσκαλε, μη μας τρελένεις, δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε σε 3 μαθήματα με την διαμόρφωση AM και FM! Να την μάθουμε ναι, αλλά τόσο σημαντική βάση είναι για την πορεία μας στη πληροφορική;;

Μας βλέπω να ανοίγουμε κανάν πειρατικό στη τελική.

No comments:

Post a Comment