23.6.11

e-shop.gr : Λεφτά υπάρχουν!

Σήμερα μόλις δημοσιεύτηκε πως το e-shop.gr έκανε αίτηση για υπαγωγή του στο άρθρο 99 (γνωστό και ως πτωχευτικό δίκαιο) και έχει μόλις 4 μήνες μέχρι τις 4 Οκτωβρίου για την ακρόαση της υπόθεσης.


Το ζήτημα της επικείμενης "κρίσης" στο e-shop μου το είχε συζητήσει ένας παλιός φίλος που δουλεύει στο Πλαίσιο. Σχεδόν οι περισσότεροι προμηθευτές το συζητούσαν ότι "έχουν να μας πληρώσουν τόσους μήνες εκεί". Εγώ εκ πρώτης όψης δεν μπόρεσα να προσέξω σημάδια κάποια κρίσης τότε. Αλλά μετά άρχισα να βλέπω.... όταν τα περισσότερα προϊόντα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα αλλά και όταν το e-shop άρχισε να προσπαθεί να κερδίσει από εδώ και από εκεί.

Παράδειγμα το ότι μπήκε στην αγορά φωτοβολταϊκών! Αν έχετε τον θεό σας! Και μη ξεχάσω τα εργαλεία! Σίγουρα βέβαια πρόκειται για μια καινοτομία, πόσα μαστόρια άραγε θα λιώνουν στις σελίδες χαζεύοντας το νέο δραπανοκατσάβιδο των 5500 στροφών το λεπτό......


Εν πάση περιπτώση, είναι γεγονός πως η εταιρεία προσπαθεί, πολύ. Προφανώς για να φτάσει στο σημείο να χρωστάει τόσα εκατομμύρια γίναν από την εταιρεία ατασταλίες, δεν εξηγείται αλλιώς. Πωλήσεις γίνονται, απλά το κέρδος χάνεται...


Δεν πιστεύως πως το e-shop θα χρεωκοπήσει, τουλάχιστον όχι πριν την Ελλάδα!! Παρόλα αυτά θεωρώ αρκετά ανοιχτό το ενδεχώμενο να εξαγοραστεί. 

No comments:

Post a Comment