12.9.11

Ύλη σε 4,7GB

Δεν μπορώ να προσδιορίσω ακόμα τι είχε το υπουργείο στο μυαλό του με τα DVD που θα δώσουν αντί για βιβλία, πόσο μάλλον για το το ότι έφτιαξε ειδική ιστοσελίδα όπου τα βιβλία διατίθενται για download ως pdf....

Καταρχήν κάτι βασικό. Δεν είναι κακό ότι τα βιβλία είναι διαθέσιμα στο internet. Η γνώση (ακόμα και αν προέρχεται από τα ελληνικά σχολικά βιβλία) είναι δικαίωμα! Οπότε ναι είναι ωραίο ότι τα βιβλία διατίθενται στο internet. Είναι χαζό ότι τα ανεβάζουμε pdf ρε γαμώτο! Είναι μακράν το πιο εκνευριστικό φορματ! Έχουν βγει τόσα site τύπου issuu που τουλάχιστον κάνουν την ανάγνωση πιο εύκολη! Φυσικά και πρέπει να υπάρχει και το pdf αλλά όχι να είναι μοναδικό.

Έπειτα το όλο ζήτημα με τα DVD το βρίσκω τουλάχιστον τραγικό... Χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος.

Και νευριάζω όταν ακούω λόγια του τύπου ότι "σπαταλήθηκαν τόσα εκατομμύρια ευρώ για βιβλία"!
Μα πραγματικά πότε θα καταλάβετε ότι τα βιβλία (μαζί με την παιδεία) είναι το μόνο έξοδο που αξίζει να γίνεται;

Είναι δυνατόν να σπαταλώνται αμέτρητα τεράστια ποσά σε οπλικά συστήματα, και να γκρινιάζουμε για 2 εκατομμύρια για τα βιβλία; Μα είναι βιβλία!! Είναι η καλύτερη επένδυση! Και αυτό το λέω και σχετικά με τα συγγράμματα στα πανεπιστήμια.

Επενδύοντας το κράτος σε βιβλία κάνει 2 καλά. Καταρχάς στην παιδεία και στην εκπαίδευση σε μαθητές/φοιτητές και μετέπειτα στον επιστημονικό και εκδοτικό κλάδο που ασχολείται με τα εκπαιδευτικά βιβλία! Και εννοώ τα καλά βιβλία, όχι να επενδύουμε σε βιβλία φλόμπες όπως αυτό που μας δώσαν για C# που δεν βγάζεις καμία άκρη...



Όταν σταματήσει το κράτος να δίνει λεφτά για συγγράμματα, αυτό θα έχει αποτέλεσμα να υπάρχει μειωμένο ενδιαφέρον και από εκδότες και από καθηγητές/επιστήμονες/συγγραφείς!

Και ρε γαμώτο ότι kindle και ebook reader βγούνε ας είμαστε σοβαροί, το βιβλίο είναι βιβλίο! Δεν γίνεται τα πάντα να είναι ψηφιακά! Το μυθιστόρημα ας είναι, αλλά όχι εκπαιδευτικά! Τουλάχιστον όχι μέχρι να φτιαχτούν πραγματικά πολυ-μεσικά ηλεκτρονικά βιβλία!

Ουφ... ανοίξτε κανά DVD να ξεστραβωθείτε!

No comments:

Post a Comment