27.10.11

Η παρέλαση του ΤΕΙ...

Έπειτα από μια ερώτηση που είχε κάνει ένας πρωτοετής κάποτε, για το αν το ΤΕΙ μας κάνει παρέλαση(!), είχα μια σκέψη και κατέληξα πως μπορεί να είναι μια τέτοια παρέλαση....


Καταρχήν την παρέλαση πρέπει να ανοίγουν τιμής ένεκεν οι αιώνιοι φοιτητές, ο οποίοι θα δέχονται τα χειροκροτήματα για την αντοχή τους τόσα χρόνια να προσπαθούν να βγάλουν το ΤΕΙ (ή και να μη προσπαθούν..)

Έπειτα κάθε τμήμα του ΤΕΙ πρέπει να παρελάσει ξεχωριστά.... Θα βάλουμε στην αρχή την Νοσηλευτική επειδή έχει πολλές κοπέλες, ώστε τραβήξει από πίσω της την Ηλεκτρολογία και την Μηχανολογία που είναι σχεδόν όλοι άντρες.

Οι Πληροφορικάριοι θα παρελάσουν σε 3 σειρές, πρώτα οι geeks με τα iphone, mac κτλ, έπειτα οι Λινουξάδες με τα μπλουζάκια opensource ντυμένοι πιγκουίνοι tux να μοιράζουν cd ubuntu στο πλήθος, και στο τέλος αυτοί που χρωστάνε Τηλεπικοινωνιακά συστήματα 2 και Δικτύωση. 

Η Μηχανική Βιοσυστημάτων μιας και θα την κλείσουν σε 2-3 χρόνια, οι λιγοστοί σπουδαστές, θα κρατάνε στα χέρια δίσκους και θα μαζεύουν ψιλά από το πλήθος.

Η Διοίκιση Έργων Υποδομής θα κυκλοφορεί με βαριοπούλες, αφού να χτίσει έτσι και αλλιώς κάτι αποκλείεται.

Η Διοίκιση Επιχειρήσεων μιας και δεν θα υπάρχουν επιχειρήσεις να διοίκιση, θα το ρίξει στις επιχειρήσεις τύπου "πυραμίδα" κτλ, οπότε θα κυκλοφορούν με ρούχα,τσάντες αξεσουάρ oriflame,herbalife, avon....

Η Ζωικής Παραγωγής θα παρελάσει μαζί με τα ζώα της. Και δεν εννοώ τους φοιτητές. Πρώτα θα πάνε οι αγελάδες, μετά γουρουνάκια και τέλος τα πρόβατα. Οι φοιτητές θα προσπαθούν κατά την παρέλαση να κρατήσουν τα ζώα 

Η Φυτικής παραγωγής επίσης, επειδή είναι όλοι τους παιδιά των λουλουδιών, θα είναι ντυμένοι χίπηδες θα πετάνε λουλούδια στο πλήθος και θα τραγουδάνε.

Μετά τα τμήματα, θα ακολουθήσουν οι καθηγητές.

οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί φέτος επειδή είναι λίγοι και απλήρωτοι δεν θα παρελάσουν, σκέφτονται να πάνε κατευθείαν στον ΟΑΕΔ.

οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα παρελάσουν έχοντας στα χέρια τους τα πτυχία των μεταπτυχιακών τους και τους ντόκτορες τους. Είναι γιαυτούς τα όπλα τους, με εξαίρεση τα βύσματα που θα παρελάσουν με το απολυτήριο λυκείου και το ECDL.

μετά τους καθηγητές θα ακολουθήσουν ορισμένοι εργαζόμενοι...

πρώτα οι ηρωικές γραμματείες, αυτοί δηλαδή οι 30 που έχουν μείνει και ψάχνουν τους φακέλους.

Οι πρακτικάριοι, θα παρελάσουν με αξεσουάρ. Μερικοί θα είναι με έναν υπολογιστή κάτω απτη μασχάλη, δείγμα πως δουλεύουν ανελέητα κάτω από αντίξωες συνθήκες, άλλοι θα πάνε με τον φραπέ τους και άλλοι με το βιβλίο της πρακτικής τους.

Μεγάλη ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η φάλλαγγα των εργαζομένων του εστιατορίου! Με πρώτον τον ηρωικό μάγειρα και πίσω του τα αδέσποτα σκυλιά, οι γάτες και οι σερβιτόροι. Οι σερβιτόροι θα μοιράζουν γαλοπούλα ρολό και κρέας γκοντζίλα στο κοινό. Γνήσιοι τοπικοί μεζέδες...


Τέλος θα κλείσουν την παρέλαση οι καθαρίστριες, οι οποίες ουσιαστικά θα καθαρίζουν ότι κάναν οι πρώτοι απλά θα τους πούνε πως πάνε για να παρελάσουν για να μη τις πληρώσουν. 

Φυσικά σε όλη την διάρκεια της παρέλασης η μπάντα από τους κλασικούς τρόμπες και κάγκουρες του ΤΕΙ με ήχους και ντάπα ντούπα θα δημιουργεί τον παλμό της ημέρας...


Το κυλικείο δεν θα παρελάσει φέτος, θα δουλέψει για να πουλήσει τις κατεψυγμένες τυρόπιτες που δεν πούλησε πέρσι.


No comments:

Post a Comment