23.3.14

Έκθεση Φωτογραφίας Small Balkan Stories στον "Μπαμπά" από τις 2 Απριλίου


Λοιπόν τα ψέματα τελειώσαν είπα στον εαυτό μου. ΖΑχά θα κάνεις καμία έκθεση; Θα κινητοποιηθείς; Θα σε πάρουν τα χρόνια είπα. Έτσι λοιπόν επέλεξα δέκα φωτογραφίες από το set του Bansko που πήγα τον Δεκέμβρη, τις δέκα αγαπημένες. Ίσως θα μπορούσα να τις κάνω και 14 αλλά λέω κάτσε μην και δεν χωράνε εκεί που θα τις πάω.

Τύπωσα τις φωτογραφίες, τις κάδραρα πάνω στα kappa mount, πέρασα 10 μέρες να αλλάζω το poster και το info poster.  Βρήκα μια αρχή για να τις εκθέσω στον ΜΠΑΜΠΑ. Ένα όμορφο φρέσκο μαγαζάκι στο Κουκάκι δίπλα στην Δράκου, από αυτά που περνάς και λες "ωω ωραία είναι εδώ". Ο "Μπαμπάς" έχει ένα μικρό (αλλά υπέροχο) εκθεσιακό χώρο που στις 2 Απριλίου θα στήσω τις φωτογραφίες μου.


 Επέλαξα να κάνω έκθεση για το Bansko γιατί παρατήρησα πως οι περισσότεροι γνωστοί και φίλοι μου όταν όταν έβλαπαν κάποιες φωτογραφίες μου λέγαν "μα σοβαρά έτσι είναι το Bansko;". Η εικόνα που έχει διαμορφωθεί για το Bansko από τα τουριστικά πρακτορεία περιλαμβάνει κυρίως snowboards, χιόνι, ski lift, μεγάλα ξενοδοχεία άντε και τον κεντρικό δρόμο... Χάνουμε δηλαδή το βαλκανικό στοιχείο, το οποίο το βλέπεις στα δάση, στα γέρικα πρόσωπα των Βούλγαρων, στα παλιά κτίρια, στα αγάλματα... Σε γενικές γραμμές η Βουλγαρία έχει πολλά κοινά με την Ελλάδα, πολλές φορές νόμιζα πως βρίσκομαι σε κάποιο χωριό της Ηπείρου.

Σκεφτόμουν όταν γύρισα στην Αθήνα (13 ώρες ταξίδι για το πουλμαν του ταξιδιωτικού..) το τραγούδι του Πορτοκάλογλου από την ταινία Βαλκανιζατέρ, πόσο θα ηθελα και εγώ με ένα αυτοκίνητο, μια μηχανή ή και με τα πόδια να γυρίσω κάποια χωριά στα Βαλκάνια με την φωτογραφική μου μηχανή. Καμιά 15αριά μέρες, από χωριό σε χωριό. Σερβία, Αλβανία,Βουλγαρία και Ελλάδα. Θα δείξει, νέοι είμαστε ακόμα.

Για την έκθεση λοιπόν, ευχαριστώ από τώρα, το καφέ-μπαρ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ για την φιλοξενεία (να πάτε!) , το fmag.gr και το koukaki.gr για την χορηγία επικοινωνίας και τον τον Ηλία Δ. που βοήθησε με την εκτύπωση.


Υ.Γ. Στον Μπαμπά πας για καφέ αλλά είναι ωραία και για μπυρίτσα/κοκτέηλ φάση. Επίσης έχω ακούσει διθυραμβικά σχόλια για τους μεζέδες τους. (σ.σ. ποικιλία και μπυρομεζέ) και παίζει και μουσικάρες, φοβάμαι πως δεν θα δώσετε καμία σημασία στην έκθεση μου τέλος :p

Δημήτρης Ζαχαράκης
Ακολουθεί το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:


Στιγμές και Εικόνες από το Bansko της Βουλγαρίας. «Το Μπάνσκο της Βουλγαρίας είναι κυρίως γνωστό ως ένας μεγάλος τουριστικός προορισμός. Πρόκειται για μια σχετικά μικρή πόλη που αναπτύχθηκε απότομα λόγω του χιονοδρομικού κέντρου και προσέλκυσε γρήγορα κόσμο χάρη στο χαμηλό κόστος ζωής. Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του τουρισμού,το Μπάνσκο προτάσσει τον πλούτο και την αφθονία και προσπαθεί να κρύψει δύο πράγματα:την φτώχεια και το Βαλκανικό στοιχείο.

Στις φωτογραφίες μου θέλω να αποτυπώσω την πλευρά της πόλης που είναι πιο όμορφη και πιο αληθινή από τα τουριστικά flyers»

ΠΟΥ:
Ο ΜΠΑΜΠΑΣ μπάρα-καφετέρια
Φαλήρου 53, Κουκάκι
Μετρό: Συγγρού-Φιξ | Τραμ: Φιξ
Λεωφορεία: 040, 550, Α2, Β2, Ε22 | Τρόλεϊ: 10
Web: www.ompampas.gr
Fb: facebook.com/ompampaskafeteriampara


ΠΟΤΕ:
Από 2 εώς 15 Απριλίου 2014
Καθημερινά 10:00-02:00


ΠΟΙΟΣ:
Δημήτρης Ζαχαράκης
flickr.com/dimzacharakis
about.me/dimzacharakisΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


No comments:

Post a Comment