16.6.14

Ακαδημαϊκό Έτος 2013-2014 (ακόμα εδώ είσαι;)

Λοιπόν γράφω για να εξιλεωθώ. Ήταν ένα απίστευτο έτος, μακριά από την φοιτητική ζωή αλλά πολύ κοντά ταυτόχρονα. Είχε δουλειά, είχε και καλοπέραση. Είχε δημιουργικότητα, είχε ταξίδια, είχε αγάπες και φίλους.

Το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 για πρώτη φορά ήταν μακριά από την Λάρισα. Αφήνωντας βέβαια ένα χρέος εκεί πάνω, μια πτυχιακή και ένα μάθημα να περιμένουν υπομονετικά... (λίγες μέρες ακόμα) Α, και πολλούς φίλους!

Λοιπόν το άκουσα από πολλούς, όταν φύγεις μακριά από την φοιτητική σου πόλη θα το σκέφτεσαι, θα στεναχωριέσαι, και γενικά λέγαν όλοι πόσο χάλια θα είναι. Ισχύει λοιπόν στην αρχή ήταν κάπως χάλια, είναι σαν έχεις κόψει μια "κακή συνήθεια" βέβαια, όταν το θυμάσαι είναι που σε στεναχωρεί. Όταν ξαναπήγα στη Λάρισα ως φιλοξενούμενος, άρχισε η μετάλλαξη.  Εκεί αρχίζεις να καταλαβαίνεις την διαφορά, νιώθεις ότι τα πάντα έχουν αλλάξει χωρίς εσένα, γενικά κάπου εκεί αρχίζει να σου φαίνεται πιο ξένη η πόλη που έζησες 4 χρόνια.

Με τις μέρες όμως αντιλαμβανεσαι ότι δεν σου λείπει η πόλη, δεν σου λείπει γενικά η φοιτητική ζωή. Αλλά σου λείπουν αυτά που έζησες και τέλειωσαν. Αυτά που ξέρεις πως δεν θα γυρίσουν πίσω, και ότι και αν κάνεις, ακόμα αν γυρίσεις πίσω, δεν θα είναι ίδια.*Η φωτογραφία ξεθάφτηκε από τον Αύγουστο του 2008 στο Αίγιο.No comments:

Post a Comment